West-Vlaamse Lukken
|
( Recept uit Belgisch Bakboek )
Gemaakt met de krok toren van Tupperware
Voor 30 wafeltjes
185 gram bloem
100 gram kandijsuiker
50 gram kristalsuiker
75 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
50 gram ei
snuifje zout (heb ik weg gelaten)
Bereiding
1. Maak het wafeldeeg een dag op voorhand . Smelt hiervoor de boter in een pan op een laag vuurtje. Neem de pan van het vuur en roer er beide soorten suikers door tot ze gesmolten zijn . Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
2. Stort het deeg uit op een werktafel , kneed nog enkele minuten door en laat het een dag opstijven in de koelkast.
3. Verwarm een galettenwafelijzer of cornetwafelijzer met kleine ruitjes.
4. Maak van het opgesteven deeg kleine balletjes of worstjes van ongeveer 15 gram. Bak ze in 1à2 minuten mooi bruin tussen het wafelijzer.
Laat de lukken afkoelen en bewaar ze nadien in een tupperware doos.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten