Hazelnootcakejes
(recept uit creatief culinair mini cakejes)
(recept uit creatief culinair mini cakejes)
( Gemaakt in de multiflex mini cakes van tupperware ) |
Ingredienten
80 gram boter
4 eiwitten
130 gram bloemsuiker
50 gram bloem
60 gram hazelnoten
1 handjevol hazelnoten,grof gehakt
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 180°C
2 Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
3 Smelt de boter in de magnetron.
4 Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze tot lichte pieken.
Klop er dan geleidelijk de poedersuiker door.
Het schuim moet stevig en glanzend zijn.
Spatel er dan losjes de gemalen hazelnoten,bloem en gesmolten boter door.
Schep het beslag in de vormpjes en strooi er de gehakte hazelnoten over.
5 Bak de cakejes 25 tot 30 minuten in de oven.
Controleer of de cakes al gaar is met behulp van een scherp mes of nog beter met een satéstokje;de cake is gaar als het in het midden van de cake ingestoken mes of stokje er droog uitkomt.
6 Laat de cakejes eerst iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes stort.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten