Moccachinobavarois
(recept uit snelle desserts chocolade)
Benodigdheden voor 6 stuks
150 g slagroom
60 g melk
25 g suiker
1 eierdooier
5 g maiszetmeel
2 g oploskoffie
15 g stukjes donkere chocolade
75 g slagroom
15 g honing
60 g stukjes donkere chocolade
6 glaasjes
enkele chocolademokkaboontjes
Bereiding
Klop het grootste deel slagroom halfvast op en plaats in de koelkast.
Meng de melk,de suiker,de eierdooier en het maiszetmeel en breng geleidelijk onder regelmatig roeren aan de kook in de magnetron.
Voeg onmiddellijk de oploskoffie en de stukjes donkere chocolade toe en meng tot een homogene crème.
Laat de crème afgedekt met plasticfolie afkoelen in de koelkast.
Klop de afgekoelde crème glad en meng voorzichtig de halfvast opgeklopte slagroom onder.
Vul de glaasjes tot op 2 cm van de rand en plaats in de koelkast.
Breng het kleinste deel slagroom met de honing aan de kook,giet op de stukjes donkere chocolade en laat afkoelen tot ongeveer 35°C.
Haal de glaasjes uit de koelkast en giet er een dun laagje ganache op.
Werk elk glaasje af met een chocolademokkaboontje en eventueel een chocoladedecoratie naar wens.
Tips.De slagroom niet te vast kloppen zodat het mengen en spuiten van de crème gemakkelijk verloopt.Een toevoeging van 10 à 20 g likeur naar wens is mogelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten