Kaastaart met witte chocolade en speculaasbodem
(Gemaakt in de multiflex queen van tupperware )
(Gemaakt in de multiflex queen van tupperware )
Ingredienten
150 gram speculaas
50 gram boter
80 gram witte chocolade
250 gram roomkaas,,op kamer temperatuur
60 ml slagroom
65 fijne kristalsuiker
1 ei
bloemsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier.Zorg dat het bakpapier iets over de rand van de vorm hangt.
Smelt de boter in de microgolf.Ondertussen vermaal je de speculaas.
Meng de verkruimelde speculaas onder de gesmolten boter en smeer dit mengsel met een spatel over de bodem van de vorm.
Smelt de chocolade in de micro onder af en toe te roeren.
Klop met een mixer de roomkaas,de slagroom en de suiker tot een dik en glad mengsel.
Klop eerst het ei erdoor en dan de gesmolten chocolade erdoor.
Verdeel het mengsel over de speculaas bodem en zet ongeveer 60 min.in de oven,tot het mengsel gestold is.
Laat afkoelen in de vorm en maak de taart rondom los met een spatel of mes.
Til de taart uit de vorm met behulp van de stroken bakpapier en zet 1 uur in de koelkast.
Voor het serveren versier je de taart met bloemsuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten