vrijdag 17 februari 2017

Koekjes

Tweekleurige koekjes 
( uit het receptenboekje van de krok toren )

Op deze foto had ik geen cilinders gemaakt maar het deeg uitgeduwd met de koekjesvorm van tupperware


Ingredienten voor 18 koekjes

Bereidingstijd:20 min
Kooktijd:15 min . op 200°C

200 g malse boter ( niet gesmolten )
100 g poedersuiker
15 ml (1 el ) vanillesuiker
1 snuifje zout
1 eierdooier , geklopt
600 ml (300 g ) gezeefde bloem
30 ml ( 2 el ) cacaopoeder
1 eiwit

Bereiding

1 Klop in een kom de boter met de poedersuiker tot je de textuur van roomboter hebt ( zoals mayonaise ) .Voeg de vanillesuiker , het zout , de eierdooier en de bloem toe en meng .Verdeel het deeg in twee en roer onder één van de twee het cacaopoeder.

2 Bevestig de gnocchi inzet op de krok-toren en plaats het geheel op de plaat . Blokeer de inzet met de spatel.Vul de toren met het vanille deeg en besprenkel de bovenkant met een beetje poedersuiker zodat de duwer niet blijft kleven.Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer . Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat . Rol met behulp van de spatel iedere cilinder op het deegblad antislip . Herhaal voor het cacaodeeg . Snijd iedere cilinder in drie gelijke stukken . Zet de cilinders 15 min. in de koelkast .

3 Verwarm de oven voor op 200°C zonder de rooster .Leg het multiflex deegblad op de rooster en zet opzij . Strijk , wanneer het deeg wat harder is geworden , de bovenkant voorzichtig in met eiwit en rol twee soorten cilinders op om een tweekleurig koekje te maken . Herhaal tot al het deeg op is . Leg de koekjes op het multiflex deegblad en bak 15 min.op 200°C . Laat afkoelen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten