zaterdag 18 februari 2017

Hoofdgerechten

Kippengehakt balletjes in champignon roomsaus 
Gemaakt in de ultra pro

Ingredienten

500 gr kippengehakt
500 gr champignons
1 halve bouillon
2 el bloem
muskaatnoot en peper
200 ml melk
200 ml room

Bereiding

Balletjes rollen van het gehakt en 7 min. op de ultra pro griel plaat in de microgolf op 750 watt .
Champignons in schijfjes snijden en in de ultra pro doen .
Bouillon over de champignons verkruimelen en 150 ml.melk toevoegen.
Met het deksel 8 min. in de microgolf op 750 watt.
Doe 50 ml. melk met de bloem in de shaker en schud alles tot 1 geheel.
De melk met de bloem bij de balletjes doen en nog eens 3 min. op 750 watt. in de microgolf zonder het deksel.
Alles even omroeren en 200 ml. room er onder mengen.
Nog eens 4 min. op 750 watt.in de microgolf plaatsen zonder het deksel.
Direct serveren met gekookte aardappelen of kroketten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten