zaterdag 25 februari 2017

Praline's

Collettes


Ingredienten voor 20 stuks

100 gram witte chocolade

Vulling

150 gram pure chocolade met sinaasappelsmaak
1,5 dl slagroom
25 gram poedersuiker

Bereiding

Smelt de chocolade en verdeel deze over de silicone vormen.Smeer met een kleine lepel of een kwastje ook chocolade tegen de zijkanten.Klop met de vorm tegen een rand van een marmeren plaat om de lucht er uit te laten.Leg ze ondersteboven op een bakplaat en laat ze stollen.

Smelt voor de vulling de chocolade met sinaasappelsmaak.Klop deze met de slagroom en de poedersuiker tot een glad mengsel.Zet het mengsel onder af en toe roeren in de koelkast tot het stevig genoeg is om te spuiten.

Doe de vulling in een spuitzak en spuit een beetje in elke vorm.Zorg dat de rand vrij blijft.Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.

Wanneer de vorm terug is opgesteven smeer je de overige witte chocolade over de vormen om ze dicht te maken.Laat de vorm een goed 2 uur opstijven voor je de pralines uit de vormpjes doet.





1 opmerking: