Paaskoeken
Ingredienten
1/2 kg bloem
1/2 tas suiker
1/2 klp zout
60 gr boter
1 ei
40 gr gist
1/4 l lauw water
1/2 kg bloem
1/2 tas suiker
1/2 klp zout
60 gr boter
1 ei
40 gr gist
1/4 l lauw water
Bereiding
De bloem zeven in een kookkom.
Kuiltje maken,in het midden een ei toevoegen.
De boter verdelen rond de kring.
Toevoegen van de suiker en het zout.
De gist oplossen in lauw water en toevoegen.
Dit alles mixen met de kneders of met de hand.
Verder mixen en 1/2 uur laten rijzen.
Deeg uitrollen tot 1 cm dikte.
Vormen uitduwen,op ingeboterde plaat leggen,insmeren met ei.
1/2 uur laten rijzen,bakken op 220°C gedurende 15 minuten.
Kuiltje maken,in het midden een ei toevoegen.
De boter verdelen rond de kring.
Toevoegen van de suiker en het zout.
De gist oplossen in lauw water en toevoegen.
Dit alles mixen met de kneders of met de hand.
Verder mixen en 1/2 uur laten rijzen.
Deeg uitrollen tot 1 cm dikte.
Vormen uitduwen,op ingeboterde plaat leggen,insmeren met ei.
1/2 uur laten rijzen,bakken op 220°C gedurende 15 minuten.
Nom nom nom, dat ziet er zeer lekker uit. Ik probeer het ook eens :-)
BeantwoordenVerwijderen