Honing - amandelplak
Voor ongeveer 30 personen
Bodem
215 g bloem
150 g ongezouten boter,in stukjes
90 g poedersuiker
1 ei , licht geklopt
Vulling
125 g ongezouten boter
125 g fijne kristalsuiker
2 eieren
30 g bloem
155 g gemalen amandelen
Topping
90 g ongezouten boter
80 g fijne kristalsuiker
1 1/2 el honing
125 g amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 180°C . Vet een rechthoekige bakvorm van x 30 cm licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat het pakpapier over de twee lange zijkanten hangen.
Meng voor de bodem de bloem , de boter en het poedersuiker in een keukenmachine tot het mengsel eruit ziet als fijne broodkruimels . Voeg het ei toe en mix tot een u een samenhangend deeg hebt ; mix niet te lang . Verdeel met licht met bloem bestrooide handen het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm . Bak de bodem 10 minuten licht goudbruin . Laat de bodem iets afkoelen voordat u de vulling toevoegt .
Meng intussen voor de vulling de boter en de suiker in een kom met een elektrische mixer tot een licht en luchtig mengsel . Voeg de eieren een voor een toe - mix na elke toevoeging .Spatel de bloem en de gemalen amandelen erdoor en verdeel de vulling over de gedeeltelijk gebakken bodem . Bak 16-18 minuten , of tot de taart goudkleurig en stevig is . Laat hem afkoelen .
Roer voor de topping de boter , de suiker , de honing en het amandelschaafsel in een pan op een laag vuur door elkaar tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost . Draai het vuur hoger en laat het mengsel 3 minuten koken , of tot het begint los te laten van de zijkant van de pan . Verdeel het mengsel snel met een olie ingevette metalen spatel of paletmes over de vulling . Bak de taart nog eens 10 minuten , of tot hij goudbruin is . Laat de taart in de vorm afkoelen , til hem eruit en snijd hem in vierkantjes .
De honing-amandelvierkantjes blijven in een luchtdichte bak 5 dagen goed .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten