Stempelkoekjes
(Een recept van de blog van Laura's Bakery)
Voor ongeveer 30 koekjes
250 gram boter
100 gram poedersuiker
1 tl. vanille extract
300 gram bloem
Koek stempel / ronde uit steker die iets groter is dan de print van de stempel
Bereiding
Mix de boter en de poedersuiker romig.Voeg de vanille extract toe en mix even kort door.
Als laatste voeg je de bloem toe,kneed tot een stevig koekjesdeeg.
Leg het deeg een uurtje in de koelkast om te rusten voordat je verder gaat.
Eenmaal afgekoeld bestuif je je werkblad met bloem en rol je het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.
Bestuif de stempel met bloem en tik het overtollige bloem af.
Maak een stempelafdruk in het deeg en duw hem goed aan.Bestuif je stempel opnieuw met bloem voor de volgende stempelafdruk.
Houd voldoende tussen ruimte tussen de afdrukken in het deeg omdat je ze nog gaat uitsteken.
Hiervoor gebruik je een uit steker of een glas dat iets groter is.Steek de gestempelde koekjes uit en verplaats de koekjes naar een met bakpapier beklede bakplaat.
Mocht het deeg nu iets zachter zijn geworden zet de plaat met ongebakken koekjes dan nog even in de koelkast.
Bak de koekjes 14 minuten op 175 °C ,of tot de randjes goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten