zondag 26 maart 2017

Zoete taarten

Kaastaart met frambozen



Ingrediënten voor 8-10 personen

125 g gesmolten boter, en
extra boter om in te vetten
250 g speculaas
1,2 kg frambozen
1 el suiker

Voor de vulling

250 g roomkaas
250 g ricotta
220 g suiker
3 eieren
4 el melk
2 el bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde springvorm van 22 cm licht in.
Maal de koekjes fijn in de turbomax.
Voeg de gesmolten boter toe en mix tot een homogeen mengsel.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en randen van de springvorm en druk goed aan.
Zet 15 min. in de koelkast.
Klop voor de vulling de roomkaas glad met een mixer.
Voeg de ricotta en de suiker toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één en meng goed na elke toevoeging.
Spatel de melk en de bloem door de kaas en giet een derde van het beslag in de vorm.
Verdeel de helft van de frambozen over het beslag.
Giet er de rest van het beslag over en bak de kaastaart 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas stevig aanvoelt.
Laat de taart afkoelen in de oven met de deur op een kier.
Zet de kaastaart nadien in de koelkast tot gebruik.

Tip : Als je diepvries frambozen gebruikt laat je deze eerst goed uitlekken voor je ze gebruikt.


2 opmerkingen: