Pistolets
Recept uit het Belgisch Bakboek |
500 gr tarwebloem
300 gr water
35 à 40 gr verse gist
10 gr zout
10 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op tot 230°C.
2. Verkruimel de gist in een grote kom en roer die glad met het water. Voeg daarbij de bloem, de boter en het zout en meng alles tot een egaal deeg.
3. Stort het deeg uit op de werktafel en kneed 6 minuten tot het soepel is. Laat het daarna 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
4. Plooi het deeg 2 keer dubbel en laat het nog eens 10 minuten rijzen.
5. Verdeel het in 12 porties van 70 gr en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op een bebloemde handdoek ver genoeg van elkaar en laat ze onder plastic weer 15 minuten rijzen.
6. Maak met een houten plankje een inkeping van een halve cm dik in de bolletjes en draai de pistolets om op dezelfde handdoek. Laat ze een uurtje na rijzen.
7. Draai de pistolets opnieuw om en leg ze voorzichtig op een bakplaat. Vernevel met een propere plantenspuit voor het bakken wat water over het deeg. Bak de pistolets krokant in ongeveer 20 minuten op 230°C.
8. Bak ze nog een minuutje verder met de deur van de oven open voor je ze eruit haalt. Het vocht verdwijnt zo uit de oven en het korstje blijft nadien krokant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten