maandag 17 juli 2017

Koekjes

American cookies

Recept van Goe Gebakken gemaakt met de Krok-Toren

Ingrediƫnten

1 kop lichtbruine suiker (kindjessuiker)
1 kop bruine suiker
1 kop zachte boter
1 kop gezouten pindanootjes
1 kop chocoladedruppels of stukjes chocolade
2 eieren
3 koppen roggebloem
2 eetlepels ongesuikerde cacao

Bereiding

Doe de kindjessuiker en de bruine suiker samen met de zachte boter in een ruime kom.
Roer de boter onder de suiker
Voeg een kop gezouten pinda's en een kop chocoladedruppels toe en breek er de eieren bij.
Stort de bloem bij het mengsel.
Strooi er tenslotte het ongesuikerde cacaopoeder over en meng alles tot een homogene massa.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bevestig de Kroket inzet op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de Toren op de plaat. Snijd iedere cilinder in 5 gelijke stukken. Hef ieder koekje op met de spatel en leg ze op de koude ovenplaat.
Bak in 8 minuten gaar.

Tip

Wie wil kan de gezouten pinda's wat kleiner hakken, maar ik doe ze er altijd in hun geheel bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten