zondag 2 juli 2017

Brood en koffiekoeken

Bagels


Recept uit het boekje van de Mf Rings van Tupperware


Ingrediƫnten

20 gr verse gist (of 1 zakje droge gist)
200 ml lauw water
2 gr suiker
1 aardappel (ongeveer 220 gr)
350 gr bloem
30 ml olijfolie
7 gr zout

Bereiding

1. Meng de gist met het lauwe water en de suiker.

2. Doorprik de schil van de aardappelen en kook ze met 15 ml water gedurende 7 tot 9 min. op 600 watt in de microgolf. Laat de aardappelen vervolgens 2 min. rusten. Laat ze uitlekken, schil ze en pureer ze.

3. Meng de bloem met de olie en de aardappelpuree. Voeg de in water opgeloste gist en het zout toe en meng goed. Kneed het deeg verder met de hand tot het mooi elastisch is. Voeg wat bloem toe indien nodig. Dek het deeg af en laat 30 min. rijzen.

4. Verwarm de oven zonder rooster voor op 200°C.

5. Snijd het deeg in 12 stukken van gelijke grootte en maak er bollen van.

6. Klop elke bol lichtjes plat, zodat er een schijf ter grootte van de Multiflex Rings ontstaat. Verdeel het deeg over 2 Multiflex Rings. Zet de vormen op het koude ovenrooster. Verwijder in het midden wat deeg, zodat de siliconevorm opnieuw zichtbaar wordt. Laat de bagels 20 min. bakken in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

7. Snijd de broodjes doormidden en garneer ze naar wens.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten