Poffertjes met gist
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 50 stuks
1ei
300 g bloem
4 kl bakpoeder
15 g verse gist
1 1/2 kl zout
3 kl suiker
4 dl melk
olie om te bakken
poedersuiker
Bereiding
Zeef het bakmeel in een ruime kom. Voeg het zout toe en roer om.
Verwarm de melk in een steelpan tot ze lauw is.
Schep een kopje melk uit de steelpan en los daarin de gist op. Giet de opgeloste gist in 1/2 dl van de lauwe melk. Voeg er de suiker aan toe en klop het geheel tot een gladde massa.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er langzaam de melk in terwijl je goed omroert.
Breek er het ei boven en klop het met een garde door het mengsel. Voeg nu de rest van de melk toe terwijl je flink opklopt, zodat je een glad beslag krijgt.
Dek de kom af met een verse keukenhanddoek en laat het beslag 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Bestrijk de kuiltjes in de poffertjes pan met bakolie. Dat lukt best met een keukenkwast. Laat de pan goed heet worden en vul de kuiltjes voor 2 derden met beslag.
Bak op een middelmaat vuur tot de bovenkant van de poffertjes bijna droog is. Keer de poffertjes om, zet het vuur zo hoog mogelijk en bak de andere kant goudbruin.
Schik de poffertjes op een bord, bestrooi ze royaal met poedersuiker en serveer ze warm.
Let er op dat je bij elke bakbeurt de kuiltjes opnieuw invet met olie, want anders blijven de poffertjes er in kleven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten