Geraardsbergse Krakelingen
Recept uit Belgisch Bakboek gemaakt in de mf Rings |
550 gr tarwebloem
275 gr volle melk
50à60 gr verse gist
1 ei
50 gr margarine
40 gr kristalsuiker
10 gr zout
1 losgeklopt ei
Bereiding
1. Bevochtig de multiflex Rings en verwarm de oven voor op 230°C.
2. Verkruimel de gist in een grote kom en roer die glad met de melk en het ei. Meng er de bloem, de suiker , het zout en de margarine onder.
3. Stort het deeg uit op een werktafel en kneed 6 minuten tot het soepel is. Laat het daarna 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
4. Verdeel het deeg in twintig porties van 50 gr en bol ze op. Laat de bolletjes nog eens 15 minuten rijzen.
5. Klop elke bol lichtjes plat, zodat er een schijf ter grootte van de uithollingen van de Multiflex Rings ontstaat. Verdeel het deeg over 2 Multiflex Rings.Verwijder in het midden wat deeg, zodat de silicone vorm terug zichtbaar wordt.
6. Plaats de krakelingen op de bakplaat en laat ze 60 minuten rijzen. Bestrijk ze daarna voorzichtig met het losgeklopte ei en laat ze dan nog eens 10 tot 20 minuten rijzen.
7. Bak de krakelingen 7 tot 8 minuten op 230°C
Tip
Je kan het deeg op smaak brengen met kaneel. Reken 1 koffielepel per twintig krakelingen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten